Wedstrijdverslag Vriendenschaar – Stormvogels

Vriendenschaar neemt lastige hobbel en zet daarmee een belangrijke stap.

Voor De Knikker keukens ploeg stond er deze zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma. Doorpakken richting de ‘ veilige’ middenmoot of volop degradatiezorgen.

De reserves van Vriendenschaar zetten de toon met een fraaie overwinning op medekoploper KOAG 4. Die daarmee gelijk koploper af is. Voor Vriendenschaar 2 resten er nu 5 finales die, mits alles wordt gewonnen, resulteren in een zwaar bevochten kampioensschap. Het zo heel mooi zijn. Vriendenschaar 1 kon daarom nu niet achterblijven, het moest gewoon.

Uit, in West Kapelle werd er terecht verloren van Stormvogels (20-16) en Vriendenschaar was gewaarschuwd, want de Zeeuwse ploeg beschikt over twee zeer snelle spitsheren die loepzuiver schieten. Na een snelle eerste goal van Emma van Wensveen stond het binnen 4 minuten 4-3. Vriendenschaar speelde sterk in deze fase, maar moest toch telkens de tegengoal toestaan, ondanks het goede verdedigende werk.

Na 4-4 wist Vriendenschaar een klein gaatje te slaan 7-4 en legde daarmee een hele goede basis voor een zeer ruime voorsprong van liefst 9 goals. 13-6 stond er 5 minuten voor het verstrijken van de eerste helft op het scorebord. De strijd is gestreden zou je normaal gesproken zeggen. Enkele toeschouwers hadden al heel voorzichtig een eerste toast uitgebracht op de zeker lijkende overwinning. Stormvogels scoorde echter vlak voor rust tweemaal en met 15-8 werd er gerust.

Het zou een waarschuwing moeten zijn voor de Bodegravers om vooral zelf het initiatief te houden en te blijven scoren. De tegenstander mocht er toch niet echt meer in gaan geloven. In de tweede helft was het toch weer Stormvogels dat twee keer vlot achter elkaar scoorde. 15-10. Een bevrijdende strafworp in het voordeel van Vriendenschaar gaf wat lucht. 6 verschil is altijd nog heel behoorlijk.

Naarmate de tijd vorderde leek het er voor Vriendenschaar steeds beter uit te zien Dichterbij dan 4 punten verschil was Stormvogels nog niet geweest. En toch….Vriendenschaar speelde nerveus en Stormvogels leek onvermoeibaar, 2 minuten voor tijd stond het opeens 20-18 En Stormvogels leek nu echt uit iedere aanval te scoren.

De 21-18 uit een vrije bal van Rianne Kwakernaak zorgde voor grote opluchting in het Vriendenschaar kamp. Er was simpelweg niet meer genoeg tijd voor Stormvogels om de wedstrijd nog in haar voordeel te beslechten. Hele belangrijke punten voor Vriendenschaar, die nu 4 punten los staan van de degradatiezone.

Er kon weer geroepen worden dat de ploeg met een been veilig is. Toch zijn er, om echt zeker te zijn nog twee overwinningen nodig. Daar kunnen de bodegravers zich de komende weken op gaan richten. Hopelijk is de geblesseerd uitgevallen Ron Koster dan ook weer van de partij. Voor nu mag de gehele selectie even nagenieten van het sportief gezien fantastische weekend.