CKV Reeuwijk 1 verliest van GKV 1

Afgelopen zaterdag stond een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. In de strijd om handhaving in de 2e klasse was een winst noodzakelijk om de aansluiting te houden met de concurrenten, Weidevogels en Korbis. De laatste is met een goede reeks bezig en won zaterdag van Weidevogels.

De start van de wedstrijd was moeizaam voor beide kanten. Na tien minuten stond er nog maar 1-0 op het scorebord. Helaas scoorde GKV daarna wat makkelijker dan Reeuwijk, waardoor de ruststand 3-5 was. Vijf doelpunten doorlaten is niet zo erg, maar er maar drie scoren is te weinig. Aanvallend was het erg zoeken naar elkaar, en ondanks dat GKV geen lange spelers had wist GKV veel rebound te pakken.

Na rust was het zaak aansluiting te vinden en de wedstrijd in ons voordeel te beslechten. Helaas liep het anders dan verwacht. Elke keer als Reeuwijk scoorde en zo bijna aansluiting vond scoorde GKV net weer. De aanvallen duurden erg kort, waardoor er veel druk op de verdediging kwam te staan. Met een eindstand van 12-16 besloot de scheidsrechter de wedstrijd.

Hierdoor komt degradatie steeds dichterbij. De twee onderste ploegen in de poule degraderen. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Reeuwijk drie punten, Weidevogels zes punten en Korbis acht punten. Alleen als Reeuwijk alle wedstrijden wint en Korbis alles verliest maakt Reeuwijk nog kans op handhaving. Een bijna onmogelijke opgave, maar er is nog steeds hoop.

Over twee weken staat de eerstvolgende wedstrijd op het programma tegen Korbis. Komt allen Reeuwijk aanmoedigen naar een noodzakelijke overwinning: 7 mei om 15:30u in Waddinxveen. Tot dan!