‘Huis van Alles Buiten’ van start met eerste buitenactiviteit!

Leer je omgeving kennen en ontmoet dorpsgenoten. Op dinsdag 28 maart 2017 start het ‘Huis van Alles Buiten’ in Driebruggen met haar eerste activiteit. Een maandelijkse natuurwandeling ‘Volg de seizoenen’ in en om het prachtige Driebruggen o.l.v. een gids. Als je maandelijks dezelfde wandeling in de natuur maakt, kun je goed alle veranderingen waarnemen. Wat bloeit er vroeg in het jaar? Of wanneer broedt de kleine karekiet? Welke nesten bouwen de vogels en waar doen ze dat? De natuur is altijd in beweging! Vind je het leuk om met een gids de natuur in je omgeving te leren kennen? Wandel dan mee.




De natuurwandeling start om 18.30 uur bij Dorpshuis Custwijc, Laageind 1 te Driebruggen, en is circa 5 kilometer lang. Het is wenselijk dat u goed kunt wandelen, jong en oud is van harte welkom. Een paar goede wandelschoenen, een verrekijker en iets te drinken voor onderweg maken de wandeling compleet. Bij ‘weer en geen weer’ wordt er gewandeld dus thuisblijven is er niet bij. Deelname is gratis.

Naast een maandelijkse wandeling is er ook eens in de maand een ‘tuinbezoek’. Dit seizoen zijn we te gast in ‘Hof van Ende’, op Hoogeind 14. Ook hier willen we de veranderingen volgen en ontdekt u weer nieuwe groei en bloei. Er wordt uitleg gegeven en u kunt er terecht met vragen. Er is ook altijd een activiteit. De eerste keer krijgt u de kans om binnen en buiten stekken uit te wisselen en kennis te delen. Dus breng zelf ook stekken mee! Deze buitenactiviteit is ook geschikt voor mensen in een rolstoel of die minder goed ter been zijn. Het eerste ‘tuinbezoek’ is op woensdag 12 april 2017 om 19.00.

Meer informatie over het volledige voorjaarsprogramma van het ‘Huis van Alles Buiten’, de natuurwandelingen en de tuinbezoeken, vindt u op de posters in ons dorp, op ons startende “digitale dorpsplein” www.buurbook.nl en op onze facebook ‘Huis van Alles Driebruggen’. Ook kunt u contact opnemen met Bettie Boer via telefoonnummer 0348-501201, of met Nel Steenbergen, via telefoonnummer 06-16158231.

 

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie