Convenant Voorkomen huisuitzettingen Corporatiewoningen

Maandag 20 maart hebben Mozaïek Wonen, Woningbouwvereniging Reeuwijk en GGD Midden-Holland en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk het convenant Voorkomen Huisuitzettingen Corporatiewoningen ondertekend.




Gezamenlijke aanpak

In dit convenant zijn de afspraken vastgelegd tussen de vier partijen over een gezamenlijke aanpak bij huurachterstand en woonoverlast bij woningen van woningcorporaties. Dit convenant is een concrete uitwerking van enkele doelstellingen uit het Regionaal Kader Maatschappelijke Zorg Midden-Holland. Het doel van de afspraken in dit convenant is om huisuitzettingen en dakloosheid zo veel mogelijk te voorkomen middels een gezamenlijke aanpak.

Problematische woon- en/of schuldsituaties

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk, de woningcorporaties Mozaïek Wonen en Woningbouwvereniging Reeuwijk en de GGD gebied Midden-Holland vinden het ongewenst dat huurders van corporatiewoningen in problematische woon- en/of schuldsituaties verkeren of dreigen daarin te raken. Problematische woon- en/of schuldsituaties hangen veelal direct samen met maatschappelijke problemen zoals armoede, sociale uitsluiting, gezondheidsproblemen en huisuitzettingen. Daarnaast brengen huisuitzettingen veel persoonlijk leed en (maatschappelijke) kosten met zich mee. Om deze reden willen partijen gezamenlijk een oplossing vinden voor individuele huurders die zich in een problematische woon- en/of schuldsituatie bevinden of daarin terecht dreigen te komen en daarmee huisuitzettingen voorkomen. In het convenant zijn daarom afspraken vastgelegd over het vroegtijdig signaleren van huurachterstanden en woonoverlast, samenwerking bij hulpverlening en begeleiding en over privacy en gegevensuitwisseling.

Bij de ondertekening spraken de ondertekenaars hun waardering uit dat met het convenant de bestaande werkwijze vastgelegd wordt, zodat partijen elkaar hierop kunnen aanspreken wanneer dit nodig is.

Bron: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie