SONY DSC

Enthousiasme RVC beloond

Na veel puntverlies, week in week uit, leek RVC vroegtijdig veroordeeld tot de nacompetitie. Toch bleef er theoretisch een kans bestaan, maar dan moest RVC wel al zijn wedstrijden winnen. Tegen het Leidse FC Boshuizen had RVC trainer Dennis Olman de beschikking over een bijna fitte selectie. Verdediger Bjorn Verbeij moest de wedstrijd wegens een schorsing wel aan zich voorbij laten gaan. Zijn plaats werd door Aartjan van Dijk overgenomen, waardoor Frank Stolwijk terugzakte naar het middenveld.
RVC maakte een fitte indruk en speelde in de beginfase prima met Boshuizen mee. Toch leken de Reeuwijkers al snel op achterstand te komen. De Boshuizen spits was handig vrij gelopen tussen de verdediging en ging alleen op keeper Frank van Leeuwen af. De RVC doelman wist knap te redden en zo RVC op de been te houden. De thuisploeg kreeg de ruimte om zelf te voetballen en dat zorgde direct voor een voorsprong voor RVC. Over zo’n 6 á 7 schijven wist RVC de bal bij spits Wouter Sluijs te krijgen, die rechtstreeks naar het vijandelijke doel kon en netjes de bal langs de keeper schoof. FC Boshuizen had daarna weinig meer in te brengen en RVC wist zonder al te veel moeite de voorsprong in de eerste helft te behouden.

De tweede helft zou het spannend worden of RVC de druk van de Leidse gasten kon weerstaan. Het ging de Reeuwijkers tot op zekere hoogte goed af, vooral toen ook de 2-0 binnen viel. Rens Mathot torende boven alle verdedigers uit en wist bij de tweede paal raak te koppen, waardoor het RVC een riante voorsprong gaf. Boshuizen werd daarna gevaarlijker en ging meer risico nemen, wat goed uitpakte en wat er tot twee keer toe leidde dat RVC naar voren wilde lopen, maar Boshuizen de bal daarna in de achtergelaten ruimte kon geven. De snelle buitenspelers maakte hier graag gebruik van waardoor ook Boshuizen uiteindelijk nog twee keer wist te scoren. Toch trok RVC aan het langste eind. De Boshuizen doelman maakte een kapitale fout toen hij de bal voor zich uit rolde, maar daar was Wouter Sluijs snel bij om vervolgens de keeper uit te kappen en binnen te schieten. Het zorgde toen voor de 3-1, waar Boshuizen alleen nog maar tot 3-2 kon komen. Smetje op de overwinning was de rode kaart voor Rens Mathot, waar de Boshuizen linksback gespaard werd.

Foto’s door Letty Blanken: https://myalbum.com/album/NiK2hsZi4Dgy

 X