CVC op de valreep langs BSC’68

Op een wat grauwe zaterdag middag mocht het vlaggenschip van CVC Reeuwijk afreizen naar BSC’68 in Benthuizen. BSC stond voor de wedstrijd vier punten achter op CVC. Bij winst kan CVC dus afstand nemen, waar bij een nederlaag BSC akelig dichtbij zou kunnen komen. Trainer Gerard van Ruitenburg kan beschikken over bijna zijn hele team, behalve dan Kieran Dekkers die nog op de weg terug is van een blessure, en Joep van Keulen die een schorsing uitzit.

De wedstrijd begon wat rommelig, op een veld wat de vergelijking met een biljartlaken op geen manier kan doorstaan; het was duidelijk dat beide teams wat moeite hadden met het hobbelige karakter van de grasmat. Het was CVC dat iets sterker voor de dag leek te komen. De Reeuwijkers misten aanvankelijk nog wat scherpte in de passing, waardoor de ploeg niet direct heel gevaarlijk kon worden. De eerste grote kans was er voor Kevin van den Heuvel, die de bal tussen twee man in fabelachtig aannam, maar oog in oog met de keeper niet tot scoren wist te komen. Een goed uitgespeelde aanval ingezet vanaf rechts door Lorenzo Stolwijk leek ook kansrijk, maar toen Auke Meijers uiteindelijk aan kon leggen voor een schot, zag hij de bal opstuiteren, en hierdoor ver over vliegen. Al met al de beste mogelijkheden voor CVC in de eerste helft, hoewel er nog een zeer goede mogelijkheid was voor de gastheren, die met een schot van dichtbij de voortreffelijk optredende Rob Verwaal op het pad vonden.

Na de toch wat rommelige eerste helft was het duidelijk dat CVC de tweede helft meer gas ging geven. Het drukte BSC volledig terug op de eigen helft, en gaf de thuisploeg nauwelijks kans eruit te komen. BSC beperkte zich tot lange poeiers naar voren, die over het algemeen direct resulteerden in balbezit voor CVC, daar de Reeuwijkse defensie duidelijk de overhand had op de aanvallers uit Benthuizen. CVC creëerde een scala aan kansen, maar deed zichzelf keer op keer tekort door het in de afronding te laten liggen. Zo was het Norbert van Keulen die stijlvol achter het standbeen langs de paal raakte. Verder raakte dezelfde van Keulen de lat na een uitstekende voorzet van Lorenzo Stolwijk. Nog meer goede kansen volgden, maar de bal leek er moeizaam in te willen. BSC kreeg zo steeds meer hoop er nog een gelijkspel uit te slepen, want de tijd tikte stug door, en de brilstand bleef lang op het bord staan. In de achtentachtigste minuut was het Jessy Leidelmeijer die Gerben Schonebaum wegstuurde langs de rechterflank. Deze legde de bal terug op Leidelmeijer op de rand van het zestienmeter gebied. Hier wist Leidelmeijer de bal niet lekker te raken, waardoor deze voor de voeten van Onne Sijbrandij terecht kwam. Deze legde zijn ziel en zaligheid in de bal die fraai wegdraaide van de keeper, en zo in de linkerhoek belandde: eindelijk de verdiende 0-1. De laatste minuten probeerde BSC nog iets terug te doen, maar het leek niet bij machte de Reeuwijkse defensie kapot te spelen. Zo stond er voor de derde week op rij, een 1-0 winst voor CVC op het bord.

Belangrijke punten weer voor CVC, dat hiermee BSC op afstand zet, en de afstand met de nummer vijf in de competitie tot 6 punten vergroot. Volgende week heeft de competitie een weekje rust, maar over twee weken staat er weer een interessante wedstrijd tegen Oegstgeest thuis op het programma, en zal de spannende eindfase van het seizoen verdergaan.