SONY DSC

Geslaagde 33e editie van de Snertloop bij RVC’33

Zaterdag 7 januari organiseerde RVC ’33 voor de 33ste maal de Snertloop, een 4,2 km lange loop rondom ’t Baarsje. ’s Ochtends lag er sneeuw en ijs op het parcours, maar door goed schuif en strooiwerk van de vele vrijwilligers kon de loop voor alle categorieën op schoon terrein gelopen worden. Ondanks het matige weer waren er ruim 300 deelnemers in de verschillende categorieën. De allerjongsten (jeugd onder 11 jaar) liepen dit jaar onder aanmoediging van hun ouders en belangstellenden, rondjes om het voetbalveld.
Gelijktijdig ging ook een grote groep wandelaars  van start en zij liepen wel de volledige 4,2 km rondom het Baarsje. Al gezellig pratend waren de meeste wandelaars in circa 3 kwartier rond. Om 15.00 uur was het dringen geblazen aan de start want toen vertrok de grootste groep lopers. Onder grote aanmoediging van het publiek bij de finish kwam de winnaar van de afgelopen 3 edities, Danny Binnendijk, opnieuw als eerste over de eindstreep (13:57). Als tweede man kwam Izar van Gool (14:53) over de finish met vlak achter hem de selectiespeler Dirk-Jan Blanken (14:59). Bij  de dames was  Hanneke van Wijk net als vorig jaar als eerste over de finish in een verbeterde tijd (17:43). Tweede werd Julia Oudijk-Fredels (18:36) gevolgd door de selectiespeelster Sandra van Veen (19:28). Daarmee waren Sandra en Dirk-Jan de snelste RVC-ers. De overige uitslagen zijn te vinden op de site RVC33.nl.

Door sponsoring en hulp van Sportclub Reeuwijk en Vergeer Holland kon er dit jaar gebruik gemaakt worden van elektronische tijdwaarneming.

Na afloop was het weer een drukte van belang in de kantine waar zowel de lopers als de toeschouwers, al bijkomend en bijpratend, konden genieten van een lekker kopje snert. Hierna volgde de prijsuitreiking.

De opbrengst van deze sportieve middag gaat elk jaar naar een goed doel. Dit jaar was dat de stichting Matchis. Deze stichting probeert stamceldonoren te vinden voor mensen met leukemie of andere ernstige bloedziektes. Een gezonde donor kan hun leven redden. Om een ‘matchende’ donor te vinden is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich als donor laten registreren. Jaap Meijvogel vertelde uit eigen ervaring over het belang van stamceldonoren.

Het inschrijfgeld, een rondje met ‘de doos’ en een donatie van RVC zelf leverde het geweldige bedrag van  € 1750,-. Bovendien lieten deze middag bijna 50 mensen zich als stamceldonor registreren. Een fantastische opbrengst voor de stichting Matchis.

De fotografe: Marielle Snel, Chris en Heij en Letty Blanken

Ingezonden bericht
There are no comments

Add yours