Persfoto Kakofonie 02

Kakofonie vrij toegankelijk

Dit jaar is er géén voorverkoop meer voor het Kapellenfestival Kakofonie, want tegenwoordig is dit evenement voor iedereen vrij toegankelijk geworden.
De organisatie hoopt dat door het afschaffen van de toegangsprijs meer bezoekers de weg naar Zalencentrum De Brug in Reeuwijk zullen vinden, om zelf kennis te maken met dit jaarlijks terugkerende festijn.
Voor vele liefhebbers van blaas- en feestmuziek is Kakofonie al jaren een bekend festival dat in januari op de agenda staat. Maar er zijn er ook die het festival wel van naam kennen, maar nog nooit bij dit muziekspektakel aanwezig zijn geweest. Op 28 januari kan dat dus weer, want dan vindt het festival voor de 24e keer plaats en komen er van heinde en verre feestorkesten naar Reeuwijk, om hun muzikale kunnen te tonen. Het wordt gegarandeerd een muzikaal spektakel, waar men kan genieten van de muziek, de gezelligheid en de sfeer die bij dit festival hoog in het vaandel staan.

Dit jaar met als deelnemer natuurlijk Feestkapel WildeBRAZZ uit Gouda die vorig jaar de wisseltrofee De Kakofoon in de wacht sleepte, maar ook weer drie nieuwe orkesten: Foutje Bedankt uit Den Haag, de Funkapel uit Berlicum en Toeter-Wèl-Toe uit Ammerzoden. Natuurlijk zijn ook de regionale kapellen de Waaghalzen uit Gouda en de Baggerbeugels uit Boskoop weer van de partij, maar ook deelnemers aan voorgaande edities uit Eindhoven, Oudenbosch, Roelofarendsveen, Rosmalen, Montfoort, Utrecht en IJsselstein komen naar Reeuwijk. Stuk voor stuk muzikale gezelschappen die garant staan voor een fantastische feestavond.

Elk jaar kan een goed doel met een sociale achtergrond rekenen op steun van Kakofonie. Dit jaar gaat het batig saldo naar de Speelgoedbank Gouda. Steeds meer gezinnen moeten van een klein budget rondkomen, waarbij het ontbreekt aan financiële middelen om speelgoed aan te schaffen voor hun kinderen. Spelen en speelgoed is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom biedt de Speelgoedbank Gouda kinderen van 0 tot 12 en hun ouders de gelegenheid om vier maal per jaar onder begeleiding leeftijd verantwoord speelgoed uit te zoeken.

Een doel dat goed past in de reeks van bestemmingen die Kakofonie in de loop der jaren heeft gesteund.

Kom dus 28 januari naar Zalencentrum De Brug in Reeuwijk en geniet een hele avond lang van het enthousiasme, de spontaniteit, maar vooral de muziek van 14 fantastische feestorkesten. Kom luisteren, kijken en meedoen, tijdens een heel gezellig gratis avondje uit bij Kakofonie.
De zaal is open vanaf 19.00 uur. Aanvang van het festival is om 20.00 uur.
Meer informatie over het festival kunt u vinden op de website www.kapellenfestival.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/kapellenfestival.

Ingezonden bericht
There are no comments

Add yours