Bodegraver Jan Willem Both start met z’n maat Hans Camping De Boerinn

Wat als je tijdens de coronacrisis bent gespecialiseerd en werkt in groepsreizen? Het overkwam Jan Willem Both, uit Bodegraven. Door de maatregelen liepen de boekingen bij Lever Reizen zodanig terug dat hij actie ondernam. Samen met Hans van der Stok, mededirecteur van evenementenlocatie De Boerinn te Kamerik, besloot Jan Willem om naast zijn bedrijf samen met Hans een camping te beginnen bij De Boerinn. Tweeënhalve week geleden ontstond het idee voor de camping in het Groene Hart, met vakantie voor de ouders en actie voor de kinderen: Camping de Boerinn. Het plan is om 4 juli open te gaan.




Slootjespringen

“Vroeger toen we klein waren, deden we heel vaak aan slootjespringen, dat zie je nu niet zo veel meer. Dat willen we terugbrengen op onze camping. Door de polder lopen, takken verzamelen, broodjes bakken in de natuur; met zo weinig mogelijk middelen de kinderen uitdagend bezighouden. Ons doel is dat elk kind een paar keer per dag in de sloot aan het spelen is”, aldus Jan Willem, die mede-initiator Hans nog kent van de basisschool.

Ideeën

Er bestaan veel ideeën: van voorleesavonden op ‘de hooibaal’ tot hutten bouwen en sportwedstrijden. Ook zijn er animatieteams voor drie verschillende leeftijdsgroepen. “Als mensen reserveren krijgen zij ook twee waardebonnen voor een grotere activiteit, zoals bijvoorbeeld kanovaren, een poldersport challenge, een klompengolftoernooi of boogschieten. Als de kinderen lekker bezig zijn, kunnen pa en ma optimaal van hun vakantie genieten!”

Het leukste voor Jan Willem? “Voor mijzelf de uitdaging; iets nieuws, creativiteit en de energie die dat geeft om van niets, iets te maken. En natuurlijk om met mensen bezig te zijn.” Toch is het ook hard werken om ineens een camping te creëren. “Eigenlijk is alles een uitdaging. We hadden niks en wilden een kwalitatief goede camping maken. Maar we gaan vooral door onze persoonlijkheid er een supercamping van maken: wijzelf en de medewerkers zullen altijd aanwezig zijn en we gaan er veel energie in steken om er een onvergetelijke vakantie van te maken.”

Ook de ouders worden niet vergeten. “Er zijn ‘thuiswerkplekken’ gecreëerd, waar zij met koffie of thee op het bureau aan het werk kunnen. Als één van de ouders eigenlijk geen vrij heeft kunnen ze toch op de camping staan. Na het werk hebben ze vakantie.”

Coronacrisis en creativiteit

Zonder coronacrisis was het idee van de camping waarschijnlijk niet nu al ontstaan. “Puur door corona zijn we echt creatief na gaan denken; welke andere kanten kunnen we op? De enige belemmering ben je zelf, creativiteit is mijn werk. Ik ben heel blij met wat we nu hebben, en dan is het hopen dat het na de zomer ons weer kunnen richten op de wintersportreizen voor onze groepen. ” Als de camping een succes blijkt willen de initiatiefnemers ermee doorgaan. “We denken er over ook kampen te gaan organiseren voor de brugklas of groep acht. De camping is iets positiefs wat dan toch uit het ‘corona gebeuren’ komt.”

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank