Bureau Bousa regelt extra hulp in Corona-tijd

Normaal gesproken komen de vrijwilligers van Bureau Bousa als voorlezer of mentor thuis bij de kinderen die ze ondersteunen. Of kinderen komen naar de OKÉ-klas in Bodegraven of Reeuwijk. Helaas is dat nu even niet mogelijk. Maar gelukkig  is er nog steeds contact en hulp op afstand mogelijk, in diverse vormen. Er wordt bijvoorbeeld voorgelezen via Skype, huiswerkhulp gegeven via Zoom en spelletjes gespeeld met Whatsapp videobellen. Zo kunnen de vrijwilligers  niet alleen hun begeleiding blijven bieden maar ook de vinger aan de pols houden en signaleren of er extra hulp nodig is.




Die extra hulp wordt op verschillende manieren geboden. Voor gezinnen die onvoldoende digitale middelen hebben worden laptops ingezameld en uitgedeeld. Directeur Wieneke Icke vertelt: “Via bedrijven en serviceclubs als de Rotary krijgen wij laptops aangeboden. Samen met mijn collega’s en met Vluchtelingenwerk heb ik de gezinnen die wij kennen in kaart gebracht en gekeken waar de nood het hoogst is. Voor mijn gevoel hebben we dat samen goed in beeld op dit moment. Waar nodig seinen we de school in als we zien dat het nog niet lekker loopt. Die pakken het snel op en regelen soms ook noodopvang indien nodig. Bij grotere zorg houden we ruggespraak met het Sociaal Team.  Zo vormen we met zijn allen een netwerk van steun rondom de gezinnen.“

Alle teamleden, vrijwilligers en zelfs oud-vrijwilligers zijn inmiddels gekoppeld aan gezinnen. Wanneer scholen nog meer hulp zoeken om kinderen op afstand te helpen dan kan Bureau Bousa ze in contact brengen met studenten pedagogiek van de Haagse Hogeschool die zich hiervoor hebben opgegeven. Bureau Bousa hoopt dat inwoners van Bodegraven-Reeuwijk willen overwegen om ná deze crisis als voorlezer, OKÉ-klas begeleider of thuismentor van een brugklasser kinderen te helpen, zodat eventuele opgelopen achterstanden worden verkleind.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank