eerste-paal

Eerste paal in de grond nieuwe vestiging Jocotrans in Bodegraven

Afgelopen zaterdag ging de eerste paal de grond in van de nieuwe vestiging van DL Logistics Group en Jocotrans. De twee logistieke bedrijven uit Bodegraven hebben voor dit unieke nieuwbouwproject de handen ineengeslagen. Het nieuwe duurzame logistieke centrum wordt gebouwd op bedrijvenpark Rijnhoek in Bodegraven.
Zaterdagochtend om half 11 uur kwamen meer dan 100 geïnteresseerden bijeen op de Botter, het adres van het nieuwe logistieke centrum van DL Logistics en Jocotrans. Directeur Pieter Laban van DL Logistics Group opende de feestelijke gelegenheid met een dankwoord voor allen die aan de nieuwbouw meewerken.

Daarna werd symbolisch de eerste paal de grond ingeslagen. Dat dreigde op een fiasco uit te lopen, omdat er brand uitbrak in het stroomkastje. Gelukkig bleek dat in scène gezet te zijn. De eerste paal moest uiteindelijk op een ouderwetse manier de grond in, dus met touwen en flink wat mankracht (zie foto).

De verwachting is dat het nieuwe logistieke centrum begin volgend jaar in gebruik genomen kan worden. “Mogelijk zelfs eerder”, vertelt Marco Pfaff, directeur van Jocotrans. “We zien er enorm naar uit. Het wordt een mooie locatie die ruimte biedt aan de groei waar we momenteel middenin zitten.”

Het wordt een uniek project, want DL en Jocotrans hebben zichzelf als doel gesteld dat het gebouw aan de hoogste duurzaamheidseisen moet voldoen. Om het duurzaamheidsniveau te bereiken, wordt de bouw begeleid door een BREEAM-NL-expert. BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. Met BREEAM-NL worden gebouwen beoordeeld op 9 verschillende duurzaamheidsonderwerpen, namelijk management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling.

Ruimte

De nieuwe locatie wordt 7.000m2 groot, telt 11 docks, er is ruimte voor 7000 palletplaatsen en er zijn 16 verschillende cellen, zodat er verschillende temperaturen aangeboden kunnen worden. De ontwikkeling wordt gedaan door Dammes Laban Van Uden onroerend goed CV.

X