Glazenhuis Bodegraven

Interview Erwin Holthuijsen en Ap Mak over Het Glazen Huis.

Glazen Huis in Bodegraven
Van donderdag 10 december 20.00 uur tot en met zaterdag 12 december 22.00 uur staat er op het Raadhuisplein een Glazen Huis. Dit Glazen Huis is een initiatief van RTV Bodegraven en de Stichting Evenementen Commissie Bodegraven (ECB).

Initiatiefnemers van het Glazen Huis zijn Ap Mak van de Evenementen Commissie Bodegraven (ECB) en Erwin Holthuijsen van RTV Bodegraven.

Hoe kwamen jullie op het idee om een Glazen Huis in Bodegraven op te gaan zetten?
Erwin vertelt dat hij vorig jaar een paar uur heeft meegewerkt aan de Glazen Huis actie van Radio Ooievaarsnest uit Oudewater. In het kader van 750 jaar Oudewater werd daar geld ingezameld voor lokale goede doelen met een Glazen Huis. ”Dat lokale karakter sprak mij zeer aan”. Ook Ap werd snel enthousiast van het lokale karakter. Dit was het begin van het Glazen Huis Bodegraven.

Zo’n Huis kost toch veel geld, hoe doen jullie dat?
In een rap tempo is contact gezocht met een aantal lokale bedrijven. Het lokale karakter spreekt de bedrijven erg aan. Het resultaat vormt de “fundering” voor het Glazen Huis Bodegraven. De ECB heeft voor het huis gezorgd en de daarbij behorende vergunningen. RTV Bodegraven zorgt voor een bijna 50 uur durend radiospektakel, een unicum om zo lang vanuit het Glazen
Huis live radio te maken. Belangeloos met als één doel: zoveel mogelijk geld binnenhalen voor drie goede doelen!

Zijn de goede doelen bekend?
Naar aanleiding van diverse oproepen in de (social)media hebben zich diverse lokale goede doelen gemeld. We danken alle doelen voor hun enthousiaste aanmeldingen. Uiteindelijk zijn De Zonnebloem afd. Bodegraven, Voedselbank Gouda, depot
Bodegraven en Stichting Dierennoodhulp Bodegraven gekozen.

Waar komt het Glazen Huis te staan?
Het huis komt op het Raadhuisplein, voor het gemeentehuis, naast de Buren van de Raad, te staan. Het Glazen Huis staat te midden van een oergezellige kerstmarkt.

Wanneer wordt er uitgezonden vanuit het Glazen Huis?
Vanaf donderdagavond 10 december 20.00 uur tot en met zaterdagavond 12 december 21.00 uur.

Wat is jullie doel?
Doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor drie lokale goede doelen in gemeente Bodegraven-Reeuwijk. En natuurlijk bijna 50 uur onafgebroken (goede) live radio maken.

Waarom drie doelen?
Er is een grote behoefte aan ondersteuning bij liefdadigheidsinstellingen ook in Bodegraven-Reeuwijk. Naar aanleiding van onze oproep konden in onze gemeente aanwezige ‘goede doelen’ zich aanmelden.

Ap Mak en Erwin Holthuijsen

Welk bedrag denken jullie op te halen?
Daar doen Ap en Erwin geen uitspraak over. Iedere euro is van harte welkom. Wij  roepen ook scholen en bedrijven op om met ludieke acties zoveel mogelijk geld op te halen voor  lokale goede doelen. En iedereen is natuurlijk van harte welkom vanaf donderdagavond 20.00 uur om zijn/haar bijdrage te deponeren in de brievenbus van het Glazen Huis.

Worden de DJ’s opgesloten zonder eten?
Nee, de 4 DJ’s worden donderdagavond symbolisch door Burgemeester Christiaan van der Kamp opgesloten. Toch wordt het zwaar om in een ‘op & af’ rooster bijna 50 uur lang live radio te maken.

Zijn er ook bekende artiesten bereid gevonden om medewerking te verlenen?
Op het podium naast het Glazen Huis zullen o.a. Helemaal Top, Willemijn May, Hugo Beijeman en Frans Duijts optreden.

Komen er nog bekende Bodegravers of Nederlanders misschien?
Dankzij één van onze sponsoren zal een 3FM DJ een paar uur meedraaien en komen er bekende Nederlanders op de koffie.

Is het Glazen Huis ook op de lokale TV te zien?
Jazeker. Het Glazen Huis is voor Bodegraven-Reeuwijk een mega radiospektakel, waar op bepaalde momenten live tv bij wordt gemaakt. Tussendoor is via verschillende webcams te volgen wat er allemaal gebeurt in het Glazen Huis, hoe de DJ’s aan het werk zijn, en hoe de actie verloopt.

Hoe kunnen mensen de organisatie van het Glazen Huis bereiken?
Dit kan via het e-mailadres: glazenhuis@rtvbodegraven.nl

There are no comments

Add yours

X