Nieuwe startersleningen in 2016

De gemeente Bodegraven – Reeuwijk was voornemens per 1 januari 2016 geen startersleningen meer te verstrekken. Wethouder  Dirk – Jan Knol (CDA) was van plan om de starterslening vanaf volgend jaar te stoppen (dit staat in de nieuwe plannen voor volgend jaar). Echter werd gisteren duidelijk dat ‘bijna’ alle partijen VOOR stemmen voor nieuwe startersleningen in 2016. Dit is goed nieuws voor de starters uit Bodegraven-Reeuwijk en de lokale huizenmarkt. Alleen GroenLinks en D66 willen af van de starterslening.
De starterslening is een tweede hypotheek, die bedoeld is als steun in de rug voor jonge huishoudens tot en met 35 jaar die voor het eerst een woning kopen. Deze lening is de eerste drie jaar renteloos en aflossingsvrij.

Jaarlijks worden er circa 9 startersleningen beschikbaar gesteld door de gemeente Bodegraven – Reeuwijk. Wanneer een eerder verstrekte starterslening volledig is afbetaald, kan er een nieuwe worden verstrekt. De roep om startersleningen was een aantal jaar geleden hoog. De regering heeft hierop gereageerd met een regeling. Nu de huizenmarkt weer aantrekt loopt deze regeling af. Het verstrekken en financieren van de startersleningen wordt de verantwoordelijkheid van de gemeentes zelf.

In de gemeente Bodegraven – Reeuwijk wordt de laatste jaren veel gebruik gemaakt van de starterslening. Dit jaar zijn 9 van de 9 beschikbare startersleningen verstrekt. De vraag naar de startersleningen is de laatste jaren nog ongekend populair. Jongeren staan al in de wacht om in 2016 in aanmerking te komen voor de starterslening.

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie