webbanner_liggend_c

Vrijwilligersmarkt op 21 november

Kom u oriënteren op Vrijwilligerswerk, op de 1ste Bodegraafse-Reeuwijkse Vrijwilligersmarkt!
Bent u op zoek naar leuk vrijwilligerswerk? Kom u oriënteren op de Bodegraafse-Reeuwijkse Vrijwilligersmarkt. De vrijwilligersmarkt vindt plaats op zaterdag 21 november 2015 van 13.00 uur tot 15.00 uur in Dienstencentrum De Reehorst, Poelruit 12 te Reeuwijk.
Op de vrijwilligersmarkt kunt u kennismaken met diverse vrijwilligersorganisaties die op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers. Misschien heeft u er wel eens aan gedacht om vrijwilligerswerk te doen, maar heeft u de stap nooit gezet. Of zit u momenteel zonder werk, en wilt u toch iets blijven doen. Misschien wilt u uw CV opkrikken of gewoon leuke contacten op doen met andere vrijwilligers. Verschillende redenen om de stap juist nu te zetten. Want de vrijwilligersmarkt biedt u de gelegenheid om in contact te komen met organisaties die wellicht op zoek zijn naar u. Hierbij enkele voorbeelden van organisaties die vertegenwoordigt zijn, Zorgboerderij JavaRust, Jongerencentrum De Zon, Volksuniversiteit Het Groene Hart, Vervoer van Deur tot Deur, Bureau Bousa, De Zonnebloem afdelingen Bodegraven, Reeuwijk, Driebruggen en Waarder, VluchtelingenWerk, De Wereldwinkel Bodegraven en Reeuwijk, Stichting SAM, Dienstencentrum De Reehorst et cetera.
Ook kunt u gratis deelnemen aan de volgende workshops:
13.15 – 13.45  Workshop I
‘Wat voor vrijwilligerswerk vind ik leuk, waar ben ik goed in en welke organisatie past bij mij?’
Aan de hand van een aantal vragen ontdekt u welk vrijwilligerswerk u aantrekt en wat niet. U zet op een rijtje waar u goed in bent en ook wat voor stijl van werken u goed vindt bij een organisatie. Samen met de andere deelnemers bespreekt u de diverse mogelijkheden.
13.50 – 14.10 Workshop II
‘Speeddaten met de genomineerden voor de Vrijwilligersprijs 2015’
Horen van de mogelijke winnaar van de vrijwilligersprijs 2015 wat hem/haar beweegt om vrijwilligerswerk te doen? Uit eerste hand horen waarom het doen van vrijwilligerswerk bij die ene organisatie zo leuk is? Of heeft u een andere brandende vraag? Stel hem tijdens de speeddate met de genomineerden voor de vrijwilligersprijs 2015.
14.15 – 14.45 Workshop III
‘Vrijwilliger zijn… wat betekent dat eigenlijk?’
Wat wordt er van u verwacht als u ergens als vrijwilliger aan de slag gaat? Mag je nee zeggen als iets je niet aan staat? Krijg je begeleiding? Samen met de andere deelnemers bespreken we de vragen en verwachtingen die leven bij mensen die vrijwilligerswerk gaan doen.
Aansluitend op de vrijwilligersmarkt vindt vanaf 15.00 uur de uitreiking van de Vrijwilligersprijs 2015 plaats. Vindt u het leuk om bij de ontknoping te zijn, dan bent u van harte welkom.
Meer informatie over de vrijwilligersmarkt, de deelnemende organisaties en de workshops? kijk op www.erkendtalent.nl of neem contact op met SAM Vrijwilligerscentrale via telefoonnummer (0172) 614 500.
De Vrijwilligersmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door Rabo Dichtbijfonds en Kringloopwinkel de Kring.
webbanner_liggend_c
Door: Lidewij van Roon
There are no comments

Add yours

X