RVC202

RVC maakt kansen niet af en morst punten

Zondag 29 november was het aan RVC om een tegenvallende reeks resultaten om te buigen en zo weer eens punten binnen te halen. Dit moest gebeuren tegen Xerxes DZB, in Rotterdam. Een gerenommeerde ploeg die vorig jaar zijn kunsten nog vertoonde in de eerste klasse zondag en ook RVC nog niet zolang geleden volledig van de mat speelde. Dit keer was de situatie anders, want RVC stond boven Xerxes in de ranglijst. De Rotterdammers weten na een slechte start inmiddels de weg naar boven te vinden, waardoor het voor beide ploegen weer een belangrijke wedstrijd was.
Het gure weer speelde opnieuw een grote rol in deze wedstrijd en met de wind in de rug mocht RVC de wedstrijd starten. De gasten hadden het grootte deel van het balbezit in de beginfase en was de betere ploeg. Links back Dirk-Jan Blanken moest al wel snel het veld verlaten door een blessure en hij werd gewisselde door Arnold Oudijk. Xerxes wist in deze fase de voorwaartsen sporadisch te vinden, maar daarna was de voorzetting teleurstellend en mocht RVC het weer gaan proberen. De Reeuwijkers kwamen regelmatig een heel eind richting het doel van Xerxes, maar zij liepen net hiervoor tegen een muur aan verdedigers, waardoor het te druk werd om al voetballend door te breken. De verzorging naar de spitsen verliep dan ook vooral via de lucht. Hoewel RVC hier een aantal kansen uit kreeg waren het toch vooral de dode spelmomenten die voor de voorsprong hadden moeten zorgen. Tot tweemaal toe werd de ingebrachte bal gekeerd op de doellijn en zo zorgde de thuisploeg ervoor dat RVC niet op een verdiende voorsprong kwam.

Met de gedachten om nu wel de komende kansen af te maken kwam RVC het veld op voor de tweede helft. Helaas voor RVC liep dit wat anders dan verwacht, doordat Xerxes e.e.a. had omgezet om zelf ook wat meer aan voetballen toe te komen. Xerxes nam het roer over en kreeg hierdoor een aantal kleine kansen, maar ook de RVC verdediging stond goed, waardoor een doelpunt nog ver weg leek. De thuisploeg liet door de aanvallende instelling wel wat meer ruimte achterin open, maar RVC was niet in staat om hier goed gebruik van te maken, zodat het in de tweede helft erg weinig kansen kreeg. De wedstrijd eindigde wat vervelend toen eerst aanvoerder Mari Blanken een kaakslag te voorduren kreeg en daarna Bjorn Verbeij nageschopt werd. Alleen het tweede feit werd geconstateerd en zodoende eindigde Xerxes met tien man. Veel gebeurde er in het restant van de wedstrijd niet meer, waardoor de eindstand op 0-0 bleek steken.

Door: Mari Blanken
@Archieffoto

There are no comments

Add yours

X