Vivian Brak weer met N.K. medaille huiswaarts.

Op het dit weekend gehouden Nederlands Kampioenschap zwemmen in Tilburg was ook de Bodegraafse gehandicapte zwemster Vivian Brak actief.
Zij had limieten behaald voor 7 afstanden en kwam op 5 afstanden in actie.

Op vrijdag 30 Oktober begon haar N.K. met de series op de 200 meter vrijeslag. Hier zwom ze een nieuw persoonlijk record(pr) van 2.34.22 dit leverde haar een 11e plaats op niet genoeg voor een finale want alleen de beste 8 mogen ’s middags naar de finale. Ook kwam ze die dag nog uit op de 100 meter vlinderslag. Hierin zwom ze in de series 1.23.14 (7e plaats). Dit was genoeg voor een finale plaats die middag. Hierin ging het nog beter en met een tijd van 1.21.38 eindigde ze uiteindelijk op de 6e plaats.

Op zaterdag stond alleen de 50 meter schoolslag op het programma voor Vivian. In de series die ochtend zwom ze naar een goede plaatsingstijd van 0.41.78 dit was goede voor een 5e tijd en ruim voldoende voor een finale plaats. In de middag ging het veel beter. Met een nieuwe toptijd van 40.19(pr) finishte ze en bleef echter wel 5e.

Op de zondag stond het zwaarste deel op het programma. Hier begon ze in de series met de 400 meter vrije slag. Met een tijd van 5.28.62 een paar seconde boven haar p.r. plaatste ze zich als 5e voor de finale. Daarna stond nog de 100 meter schoolslag op het programma. Hier kwam ze met een tijd van 1.30.03 tot de 6e tijd die ruim voldoende was voor ook een finale plaats.

Op de zondagmiddag begon de afsluiting van het toernooi met 2 finale plaatsen voor Vivian. Als eerste stond wederom de 400 meter vrijeslag op het programma. Deze liep veel beter dan in de ochtend en met een nieuw persoonlijk record van 5.22.93 was Vivian zeer tevreden. Nog groter was de blijdschap toen op het grote scorebord het nr. 3 achter haar naam verscheen en een mooie bronzen medaille een feit was. Hierna kon het niet meer stuk en toen ze een uur na de prijsuitreiking aan de start stond voor de finale van de 100 meter schoolslag barste ze van zelfvertrouwen. Met een tijd van 1.28.84 zwom ze wederom naar een 6e plaats net als in de series maar wel weer met een nieuw persoonlijke toptijd.

Dit toernooi was voor de zwemster van BZ&PC de laatste onder leiding van de Bodegraafse trainer Rob Lina die per 1 januari aan de slag gaat in Woerden. Ook voor Vivian breekt nog een onzekere tijd aan, omdat wil ze mee blijven komen in de top er meer getraind moet worden. De bond schrijft om in aanmerking te komen voor selecties limieten voor maar ook dat je moet voldoen aan een aantal criteriums waaronder het aantal trainings uren. Voor Vivian viel dan ook het terug schroeven van het aantal trainingsuren bij de zwemafdeling van haar club negatief uit. En degene waar ze mee moet concurreren op het N.K. trainen gemiddeld zo’n 12 uur in de week en bij haar club is op dit moment niet meer mogelijk dan 5 uur. Op zichzelf betekent het wel dat het een hele prestatie is van haar en haar trainer om zich toch steeds tussen de zwemmers van de Nationale selecties te kunnen plaatsen voor de finales en een medaille te halen.

22721987701_2b23ea9220_b

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie