Wedstrijdverslagen VSTS Heren en Dames 1

Bodegraven – Zaterdag 17 Oktober stond de tweede competitiewedstrijd van het seizoen op het programma voor Kraan & Roos VSTS Heren 1. De eerste thuiswedstrijd voor de H1. De tegenstander in deze wedstrijd was Telecombinatie/ NVC H4, een tegenstander uit Nieuwegein.

Na de 3-1 overwinning vorige wedstrijd wilden de Heren de goede seizoenstart doorzetten. De wedstrijd werd gestart met Mark van Rijn, Robbert-Jan de Beer, Joost Pijnacker, Gerben, Wilco Verduyn en Jochem Dijkshoorn. VSTS Heren 1 startte de wedstrijd minder dan van te voren gehoopt. Door onrust in de passing en weinig aanvalsdruk kwam tegenstander NVC makkelijke aan zijn eerste set. 0-1 achter, setstand 13-25.

De tweede set moest er dus iets gebeuren aan de kant van Kraan & Roos VSTS Heren 1. Een aantal wissels en vernieuwde scherpte en inzet aan de kant van VSTS zorgde voor een ander wedstrijd beeld in de tweede set. De verdediging werd scherper bij H1 en de aanvalsdruk kwam terug. De tweede set werd dan ook met 25-20 gewonnen.

De derde en vierde set ging Kraan & Roos VSTS Heren 1 door met het verbeterde spel van de tweede set en tegenstander NVC kwam niet meer aan zijn spel toe. Door onder andere de sterke buitenaanval van Jochem Dijkshoorn was NVC gebroken. De derde en vierde set gingen eveneens met 25-20 naar VSTS en de tweede 3-1 overwinning was een feit.

De volgende wedstrijd van VSTS H1 is zaterdag 24 oktober om 12:30 thuis in de Sporthoeve.

Door: Jelle Baas

‘VSTS dames 1 wint met overtuiging van streekgenoot DVC’

Afgelopen zaterdag stond de derby tegen DVC dames 1 op het programma.

DVC, teruggekeerd in de derde divisie, is voor VSTS altijd een lastige tegenstander geweest dus de Bodegraafsen waren gewaarschuwd.

De eerste set werd voortvarend gestart, de servicedruk aan Borftse kant was hoog waardoor er niet veel ballen terugkwamen en deze set eenvoudig binnen werd geslagen met 25-12.

Ook de tweede set gaf een zelfde beeld en deze werd met 25-15 gewonnen.

De derde set werd helaas een heel ander verhaal. VSTS was het helemaal kwijt en liet DVC in hun spel komen. Er werd een aardig gaatje geslagen en door veel persoonlijke fouten werd deze set cadeau gedaan aan de Driebrugse dames met 18-25.

Balend maar de rug gerecht voor de vierde set, werd weer fel gestart door VSTS en werd een voorsprong opgebouwd. Het spel aan Bodegraafse kant verslapte iets maar op tijd werden de touwtjes weer strak aangetrokken en werd de set gewonnen met 25-19. Hierdoor stond een 3-1 winst op het scorebord genoteerd en konden de dames en hun coaches terugkijken op een eerste goede overwinning, waarbij een collectief in het veld stond.

Hopelijk wordt deze stijgende lijn voortgetrokken en zal er weer gewonnen worden in de volgende thuiswedstrijd tegen VV Utrecht dames 2, op zaterdag 24 oktober om 12.30uur in de Sporthoeve.

Door: Teun Vink