f1f3d6fa-b01a-4ef4-9509-8daadfe913c5

Bodegraafse koffiebranderij ‘Van Boon tot Bakkie’ opent haar deuren!

Met een aangeboren passie voor koffie en een flinke dosis authenticiteit, is lokaal koffiebrander Marcel Mook klaar om Bodegraven te verrijken met zijn nieuwe eenmanszaak. Bij ‘Van Boon tot Bakkie’ kun je vanaf 13 mei terecht voor heerlijke én eerlijke producten, die elk wel een unieke en persoonlijke touch hebben.

Koffieliefhebber Marcel heeft de coronaperiode dankbaar gebruikt om zich te laten omscholen tot brander. Het samenstellen van unieke koffieblends werd al gauw eigen. De stap tot het opzetten van een eigen webshop was dan ook een logische. Na hiermee ruim een jaar succesvol te draaien én groeien, is het nu eindelijk zo ver: de fysieke vestiging van Van Boon tot Bakkie opent haar deuren aan de Van Tolstraat! Dit is op de locatie waar vroeger Kidshairspace zat gevestigd, onderdeel van Vision for Beauty. 

Bij Van Boon tot Bakkie staat eerlijkheid centraal. Je vindt er dan ook grotendeels direct trade en biologische producten. Naast het verkopen, legt Marcel vooral de focus op het verhaal én het proces achter de koffie. Met een koffiebrander op locatie, is Marcel de enige in deze grote regio die jou de volledige live-beleving bij je bakkie kan meegeven.  

Al het lekkers

Van Boon tot Bakkie biedt momenteel twaalf soorten koffie, in verschillende blends en singles. Bodegraven kan rekenen op voortdurende uitbreiding en vernieuwing; zo is Van Boon tot Bakkie binnenkort de enige in Nederland met Haïtiaanse koffie!

Naast deze bonen en snelfiltermalingen, zijn er diverse soorten biologische thee te koop. Iets te vieren? Met één van de cadeaupakketten kan je haast niet missen! Er is bijvoorbeeld keuze uit een cappuccinopakket, espressopakket én een do-it-yourself koffielikeurpakket. Uiteraard mét eigen bonen en recept. Je eigen pakket samenstellen kan natuurlijk ook!

De zoetekauwen onder ons komen ook niets tekort. In de winkel zijn namelijk chocoladerepen te koop in diverse smaken, afkomstig uit dezelfde landen als de koffiebonen. Trakteer jij jezelf graag op nét even iets extra’s in je bakkie? Dan doet het assortiment aan bijzondere siropen jouw hart vast en zeker sneller kloppen. 

Duurzaam

Duurzaamheid staat bij Marcel hoog in het vaandel. Daarom biedt Van Boon tot Bakkie de mogelijkheid tot verpakkingsvrij winkelen. Het laten volscheppen van je eigen blik compenseert de prijs van het verpakkingsmateriaal met korting op de koffie of thee. Zulke blikken zijn ook te verkrijgen in de winkel, evenals vele andere koffie- en theeaccessoires. 

Beleven

Met de opening van de zaak, stopt Marcel absoluut niet met dromen. Van Boon tot Bakkie is dé ideale plek voor workshops in koffiebranden, koffiezetten en koffie- of theeproeverijen. Mogelijkheden genoeg, dus!

Van Boon tot Bakkie is op dinsdag en zaterdag geopend van 8:00 uur tot 17:00 uur. Op vrijdag kun je terecht van 8:00 uur tot 20:00 uur. Liever bestellen? Dat kan op vanboontotbakkie.nl.

Foto’s: Sonja van den Brink

 X